Slovensko
Slovensko
English (en-GB)

Dihamo čist zrak za zdravo prihodnost.

Zrak, ki ga dihamo, mora biti čim bolj čist, da zagotovi najboljšo kakovost življenja. Po več študijah je zrak v notranjih prostorih pet do desetkrat bolj onesnažen kot zrak na prostem, tudi v urbanih območjih.


Zavedanje, da povprečna oseba letno vdihne do tri in pol milijona litrov zraka, naredi to vprašanje še bolj pomembno.


Pri S&P smo se zavezali k zagotavljanju visoke kakovosti zraka v notranjih prostorih, kar nas je pripeljalo skozi zahteven proces raziskav in razvoja na področju filtracije zraka.

Katere vrste onesnaževal so v mojem domu?


Med onesnaževalci, ki se nahajajo v notranjih prostorih, lahko naštejemo: špore, prah, plesni, viruse, bakterije ali pelod. Vsi ti onesnaževalci so škodljivi za zdravje in lahko povzročijo alergije, ki vplivajo na dihalne poti. Kot je prikazano na spodnji sliki, glede na velikost onesnaževalca doseže različne ravni v pljučih. Manjši ko je onesnaževalec, bolj nevaren je lahko.

Kako se lahko zaščitimo pred onesnaževalci?


Najboljši način za izboljšanje kakovosti zraka v notranjih prostorih je prezračevanje domov, tako da se zrak obnavlja. Vendar pa gre ne le za obnavljanje zraka, ampak mora biti nov zrak, ki vstopa v bivališče, čist. Uporaba prezračevalnih sistemov z vgrajenimi filtri je ključ do uspeha pri kakovosti zraka v notranjih prostorih.


Prednosti dihanja čistega zraka segajo od večje produktivnosti do izboljšanja spanja, zagotavljanja kakovosti počitka. Dobra kakovost zraka v notranjih prostorih pomeni večje udobje.

Zakaj originalni filtri S&P?

Filtri S&P so sinonim za trajnost, higieno in energetsko učinkovitost. Ne glede na to, ali gre za prah, špore ali pelod, smo ustvarili optimalne filtre zahvaljujoč našim mnogoletnim izkušnjam, da bi zadostili najvišjim zahtevam in zdravstvenim standardom. V primeru dvoma je zrak v notranjih prostorih celo čistejši kot zrak na prostem.

 


Zahvaljujoč mnogim zavihkom v filtru se poveča filtrirna površina, kar zmanjšuje padce tlaka in podaljšuje življenjsko dobo filtra. Posledično ventilatorji potrebujejo nižje hitrosti, kar zmanjšuje porabo energije, hkrati pa se zmanjša tudi oddajanje hrupa.

Oblika kril zagotavlja, da celoten zračni tok prehaja skozi filter, preprečuje obvoz stopnje filtracije.

• Povečana življenjska doba. Redka zamenjava filtra; končni uporabnik prihrani denar.

• Nizka poraba. Energetska učinkovitost. končni uporabnik prihrani denar.


Namestitev neoriginalnega filtra v prezračevalno enoto bo privedla do visoke porabe energije, hrupa in ne bo zagotovila ustrezne zaščite pred onesnaževalci, zato to ni dobra ideja. S&P zagotavlja učinkovito delovanje enote le, če so nameščeni originalni filtri S&P.

S&P filtri - Enostavna izbira


Odločitev, kateri tip filtra je potreben, še nikoli ni bila tako enostavna. Filtrirali smo naše filtre v tri kategorije, tako da končni uporabnik lahko izbere filter, ki najbolje ustreza zahtevam glede na vsak posamezen primer.


Ali potrebujete zaščito pred pelodi, finimi delci ali bakterijami, obstaja S&P filter, ki pokrije potrebo. Za vsak filter zagotavljamo podrobne informacije o njegovi učinkovitosti glede na velikost delcev.